Wasvoorschrift stretch (sta)tafelrokken

Al onze stretch tafelrokken en stretch statafelrokken zijn uitgevoerd met 10 % Lycra en 90% Polyester. Omdat onze tafelrokken en statafelrokken uit zowel Lycra als Polyester bestaan, dienen de producten absoluut niet warmer gewassen te worden dan maximaal 40 graden. Producten met Lycra kunt u niet in de droogtrommel stoppen. Dit kan de elasticiteit van het product te niet doen. Wij adviseren om de producten na centrifugeren te drogen te hangen. Indien u de producten wilt strijken, wat absoluut niet noodzakelijk is voor de stretch tafelrokken en staftafelrokken, dan mag u deze alleen koud strijken (maximaal 1 stip).


Wat is Lycra?

Lycra is een synthetisch rubber en is feitelijk een elastomeer die uit polyurethaan bestaat. Het wordt gemaakt via een ployadditieproces. Synoniemen voor Lycra zijn ook wel Elastan, Dorlastan of Spandex. Wij gebruiken deze grondstof voor onze stretch tafelrokken en statafelrokken omdat de rekbaarheid van polyurethaan het grootste is van alle textielmaterialen: rond de 500%. Lycra wordt vaak in combinatie met andere textielmaterialen toegepast voor diverse kledingstukken zoals zwemkleding.


Wat is Polyester?

Polyester is een polymeer en bestaat uit een keten van esterverbindingen. Polyesters worden gevormd door een polycondensatiereactie van dicarbonzuur en een diol. Er zijn veel verschillende soorten polyester en worden voor diverse doeleinden gebruikt van een PET fles tot textiel stoffen.

 

Voor uitgebreidere tips voor het wassen van onze tafellinnen, lees dan dit blogbericht.