Zet uw vouwtent goed vast

12-12-2017 13:00

Tent vastzetten

De meeste schade lijdt een vouwtent door windstoten slechte verankering van de tent. Het is van belang dat u bij het uitzetten van uw vouwtent goed denkt aan het vastzetten. Besteed genoeg aandacht aan het verankeren van de tent, zodat schade voorkomen kan worden.

Als u uw partytent gaat vastleggen, voorzie dan minstens een verankering op elke hoek. Gebruik hiervoor een stevige spanband en zware haringen. De spanbanden worden onder een hoek van 45 graden getrokken van de poot van de tent, zodat de tent zowel aan de lange kant als de korte kant stevig komt te staan. Of voor een vierkante tent: links/rechts en voor/achter. Bevestig de spanband altijd aan het frame, dus niet aan het zeil.

Tenten die groter zijn dan 4x6 meter kunnen het best ook verankerd worden aan de langste zijde.

Belangrijkste tip: u kan nooit te veel verankeren!

Verankeren op aardegrond

Als u uw tent op een grasveld of gazon neerzet, dan is de beste verankering met behulp van haringen in combinatie met scheerlijnen of spanbanden. Is de grond waar je de tent op wilt zetten zacht, dan kun je het beste gebruikmaken van schroefharingen. Door de spiraalvorm kunnen zij meer trekkracht verdragen dan rechte (standaard) haringen. Echter als er veel stenen in de grond zitten, krijg je de schroefharingen niet in de grond en zijn de rechte V- of T-haringen beter te gebruiken.

V-haring T-haring schroefharing
V-haring T-haring Schroefharing

 

Verankeren op vaste ondergrond

Wilt u uw tent op het beton, uw oprit of terras bevestigen, dan zijn haringen geen oplossing. In dat geval moet u gebruikmaken van voetgewichten, schroefogen of gewichten die je kunt vullen. De gewichten kunnen dan gevuld worden met water of zand. Dit is natuurlijk het meest voorhanden en zo komt u gemakkelijk aan een gewicht van ongeveer 10kg. Als het mogelijk is om te boren in de ondergrond of een muur in de buurt dan kunt u schroefogen gebruiken om een scheerlijn aan te bevestigen. Daarnaast kunt u ook creatief zijn en een auto, boom of verkeersbord gebruiken om de tent aan te bevestigen.

Nog enkele tips:

  • Het verankeren met scheerlijnen zorgt er voor dat je extra ruimte nodig hebt rondom de vouwtent. Als u deze ruimte niet heeft kunt u ruimte besparen door de scheerlijnen binnenin de tent te bevestigen.

  • Zorg altijd voor voldoende verankering. Afhankelijk van de weersverwachtingen is het vastmaken van alleen de poten onvoldoende. Een sterke windstoot of een onhandige gast heeft de tent zo uit deze verankering gehaald.

  • Als er meer dan 60 km/uur wind is, raden wij het af om de tent af te breken. Behalve onze Easy Up ZP of XP series zijn bestand tegen deze windstoten.

Ben zuinig op uw tent en voorkom schade door uw tent goed te verankeren. Heeft u tips of extra informatie over de tent nodig, neem dan contact met ons op. Een vouwtent kan een belangrijke bijdrage leveren aan uw feestje of presentatie, zorg er dus voor dat het geen schade oploopt of schade bij anderen veroorzaakt. 

Geplaatst in nieuws door

VVEP

Betaal op uw eigen manier: