Advies: hoe blijft uw statafelrok langer mooi?

05-10-2017 09:19

Wasvoorschriften

Als u een statafelrok heeft aangeschaft, wilt u natuurlijk dat deze rok zo lang mogelijk mooi blijft. Heldere kleuren en onbeschadigde stoffen zorgen immers voor een nette, verzorgde indruk en geven uw feestlocatie een extra sfeervolle uitstraling. Hoe blijven uw statafelrokken er als nieuw uitzien? Dat vraagt om een zorgvuldige manier van wassen, drogen en strijken. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar toch worden tafelrokken in de praktijk vaak vroegtijdig vervangen. Jammer, want met de juiste wasvoorschriften blijven statafelrokken jarenlang mooi. Wij leggen daarom graag uit hoe u het maximale uit uw afrokmateriaal kunt halen!


De meest gebruikte stof voor onze statafelrokken is onze stretch-stof. Dit materiaal bestaat voor 90% uit polyester en voor 10% uit lycra. Polyester is een relatief stevige, kleurvaste vezel en lycra is een synthetisch rubber met een hoge rekbaarheid. Beide materialen hebben veel voordelen: polyester is goed bestand tegen zuren, blijft lang helder van kleur en wordt niet aangetast door schimmels. Lycra biedt juist elasticiteit en hierdoor kan de statafelrok altijd strak om de tafel worden gespannen: de statafelrok vormt zich naar de vorm van de tafel. 

Wassen, drogen en strijken

Om deze positieve eigenschappen van de bestanddelen zo lang mogelijk te behouden, is het belangrijk om de statafelrokken op de juiste manier te wassen, drogen en strijken. Volg hiervoor de volgende tips:

 

wassen op 40 graden Wassen op 40°C

Lycra en polyester zijn niet bestand  tegen zeer hoge temperaturen. Als de statafelrokken te heet worden gewassen, krimpt het polyester en verliest de lycra aan elasticiteit. Daarom dienen de statafelrokken niet heter te worden gewassen dan 40°C. De statafelrokken mogen echter wél in de wasmachine gewassen worden, met een normaal programma voor witte of gekleurde was. Een antikreukprogramma of wolprogramma is dus niet nodig.

 

Niet drogen

Drogen niet in de droogtrommel

Het drogen van de statafelrokken in de droogmachine, kan de elasticiteit van de lycra tenietdoen. Onze statafelrokken mogen dus niet in de droger. Wij adviseren daarom om ze te centrifugeren en om ze vervolgens  hangend te laten drogen.

 

StrijkenStrijken op lage temperatuur

Door de elasticiteit van lycra is het strijken van onze statafelrokken niet noodzakelijk. Toch is het materiaal hier wel tegen bestand. Mochten er na een lange periode van opvouwen toch enkele kreukels zichtbaar zijn, strijk de statafelrokken dan gerust. Doe dit echter op een lage temperatuur, dus maximaal op 110°C. Zo voorkomt u dat de polyester krimpt of dat de lycra aan elasticiteit verliest.

 

Wie deze wasvoorschriften opvolgt weet zeker dat het materiaal van onze statafelrokken mooi blijft! Bekijk daarom ons complete aanbod statafelrokken: we bieden een groot aantal rokken, in verschillende maten en kleuren voor een scherpe prijs. En ook de bijpassende sta- en buffettafels zijn bij ons altijd aantrekkelijk geprijsd!

Geplaatst in nieuws door

VVEP

Betaal op uw eigen manier: