De juiste barkruk voor uw locatie kopen

24-11-2017 14:14

Waar moet u aan denken bij de aanschaf van een barkruk? Dit meubelstuk heeft misschien een nonchalant imago, maar wij geloven dat een goed geplaatste barkruk sfeerbepalend kan zijn. Echter is niet iedere kruk geschikt voor iedere gelegenheid. Wij vinden daarom dat de keuze voor een product gebaseerd moet zijn op de gebruiker: hoe gaat de barkruk ingezet worden? In welke setting en met welk doel? Bent u zelf op zoek naar een barkruk? Wij leggen uit waar u op moet letten!

In cafés en restaurants is de barkruk altijd al een vaste waarde geweest. Om klanten ook aan de bar te kunnen bedienen werd het traditionele krukje voorzien van hoge poten en een makkelijke zit. De laatste jaren staat de barkruk niet meer uitsluitend aan de bar: veel restaurants en cafés zetten de barkruk in om hun interieur een speels karakter te geven. Vooral in minder grote ruimtes biedt dit mogelijkheden. Als tafeltjes dicht op elkaar staan, kan een hoog zitje toch intimiteit bieden. Tussen lage tafels en stoelen zit je op een barkruk alsnog afgezonderd van je omgeving.

Dit zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van een barkruk:

Rugleuning

Het is belangrijk om te weten in welk interieur de barkruk komt te staan. Zelfs een klein detail als een rugleuning kan bepalend zijn voor de ervaring van u of uw gasten: in een restaurant, waar tafelgenoten zich willen afsluiten van hun omgeving, biedt een rugleuning net wat meer intimiteit. De rugleuning van de barkruk zorgt dan voor een afscherming van het gezelschap. In feestzalen, op buitenlocaties of festivals zorgt dezelfde rugleuning juist voor een stijve sfeer. Op een feestje wil je als gast juist van statafel kunnen wisselen, je wilt kunnen draaien op je kruk, vrij bewegen en je snel in een gesprek kunnen mengen. Een rugleuning zit dan in de weg. Denk dus goed na over de sfeer die en barkruk moet creëren: ongedwongen en open of juist intiem en afgezonderd?

Zithoogte

Bij het kopen van een stoel of barkruk moet je rekening houden met de hoogte van de tafel. Het is voor de gebruiker niet fijn om te weinig of te veel ruimte hebben tot hat blad van de tafel. Doorgaans kun je rekening houden met een afstand van 30 centimeter, van de zithoogte tot het tafelblad. Met aandacht voor uitzonderingen van de gebruiker, zou deze afmetingen bij de meesten voldoende moeten zijn. Het is daarom dus belangrijk om de tafel die je hiervoor wil gebruiken juist opmeet en toets met de zithoogte van de barkruk.

Barkruk trendyBarkruk met rugleuning (Ghost)

Barkruk Wave

Verstelbaar of vast

Om naast de zithoogte zoveel mogelijk gebruikers prettig van dienst te zijn, kun je ook kiezen voor barkrukken met verstelbare hoogte. Bij deze mechanische barkrukken kan de kruk tot ongeveer 20 centimeter versteld worden en kan de gebruiker zijn eigen wensen toepassen.
Enkele nadelen van verstelbare barkrukken:

  • Door de bewegende onderdelen is er meer slijtage en een verkorte levensduur
  • Het tafelblad mag niet hoger zijn dan 100cm. Dit in verband met de verhoogde slijtage bij het maximale hoogte gebruik van de barkruk
  • Een verstelbare barkruk is vaak met één poot verstelbaar en zal hierdoor altijd minder stabiel zijn dan een kruk met vier vaste poten.

Kussen

Ga na hoe de barkrukken gebruikt worden. Bij een lange duur van zitten is het voor de gebruiker prettig om een barkruk met zitkussen te gebruiken. Een barkruk met zitkussen is comfortabeler, waardoor de gebruiker het langer kan volhouden op de kruk. Let er wel weer op dat het kussen bij veelvuldig gebruik meer schadegevoelig is en zorg er altijd voor dat de bekleding gemakkelijk te reinigen/vervangen is.

Aanwezigheid

Staat de barkruk in het zicht en mogen ze in de ruimte opvallen? Je kunt er voor kiezen om de sfeervolle barkrukken op te laten vallen met een aparte kleur en een gezellige zithoek, zodat het een uitnodigend gevoel geeft om hier te gaan zitten. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen om de barkrukken op te laten gaan in de omgeving met dezelfde kleur, zodat je het accent op een ander gedeelte van de ruimte kan leggen. Bedenk welk belang en plek de barkruk in de ruimte krijgt.

Verhuurvriendelijkheid

Zoekt u een barkruk voor de verhuurbranche? Begrijpelijk, want ook de consument heeft de flexibiliteit van de barkruk ontdekt. Dat merken ook onze klanten in de verhuurbranche: steeds meer mensen zijn op zoek naar barkrukken voor hun eigen tuinfeestje. Dat vraagt om een nieuwe aanpak, want producten voor de verhuurbranche zijn vooral gebruiksvoorwerpen. Waar moet een barkruk voor de verhuurbranche aan voldoen? Vanwege het intensieve en soms onvoorspelbare gebruik van huurders moet een ‘verhuurvriendelijke’ barkruk robuust zijn, maar tegelijkertijd zoeken huurders juist naar een stijlvol en modern design.

Van Vugt Event Products biedt verhuurders daarom een doordacht assortiment van barkrukken, waarin we gebruiksgemak en design combineren: van inklapbare tot lichtgewicht krukken. Extra trots zijn we op onze barkruk Square, met een stevige losse zitting, die na heel intensief gebruik eenvoudig te vervangen is. Dit maakt de Square een extra slimme investering.

De barkruk is een prachtig meubelstuk en we zijn blij dat we onze klanten verschillende mogelijkheden kunnen bieden. Heb je nog meer tips of advies nodig over uw barkruk-keuze, neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee om u te helpen met de juiste horecameubilair. Bekijk ons assortiment voor onze mogelijkheden.

 

Geplaatst in nieuws door

VVEP

Betaal op uw eigen manier: